Керівниця ДБР виступила за скасування закону про амністію учасників Євромайдану

 

Т.в.о. директорки Державного бюро розслідувань Ірина Венедіктова переконана, що для справедливого і чесного розслідування справ злочинів щодо Євромайдану необхідно скасувати закон про недопущення переслідування учасників Майдану від 2014 року.

Як передає “Новинарня” у четвер, 20 лютого, про це Венедіктова сказала в інтерв’ю LB.ua.

За її словами, дія цього закону суперечить Кримінально-процесуальному кодексу, а згаданий закон перешкоджає об’єктивному розслідуванню вбивств правоохоронців.

“Було вбито 78 мітингувальників і 13 міліціонерів. З точки зору справедливості, ми повинні пам’ятати і про 13 загиблих правоохоронців, які виконували наказ. Якщо накази були злочинними, потрібно притягнути до відповідальності тих, хто їх віддавав. Якщо ми хочемо справедливого і чесного розслідування, то цей закон потрібно скасувати…”, – розповіла вона.

Венедіктова зазначила, що було розроблено законопроект про заочне засудження, яке було направлено всім главам фракцій і голові комітету з питань правоохоронної діяльності Денису Монастирському.

“Дуже сподіваємося, що депутати його підтримають. Оскільки далі ми не можемо рухатися. Я розумію, що цю ініціативу не підтримає широке коло осіб, адже заочне засудження стосуватиметься всіх… Але без цього, повторюся, рухатися далі (у справах Майдану, – “Н”) неможливо”, – сказала Венедіктова.

Як відомо, Закон про недопущення переслідувань затриманих учасників масових акцій протесту Верховна Рада прийняла 21 лютого 2014 року.

Читайте також:
У ДБР анонсували законодавчі зміни, аби покарати винних у розстрілі Небесної Сотні

Венедіктова отримала двох заступників і прокоментувала призначення в ДБР адвоката Януковича

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна