У ДБР анонсували законодавчі зміни, аби покарати винних у розстрілі Небесної Сотні

 

Тимчасова виконувачка обов’язків директора Державного бюро розслідувань Ірина Венедіктова заявила, що очолюване нею відомство “робить все”, щоб справи, пов’язані з подіями на Майдані 2013-2014 років були доведені до “логічного і справедливого завершення”.

Про це Венедіктова заявила у відеозверненні в четвер, 20 лютого.

“Шоста річниця Майдану. Лунають гучні заяви, гасла, традиційні обіцянки. Перші смерті: Нігоян, Сеник, Жизневський – ми досі не знаємо, хто винен в цих смертях. 2,5 тисячі постраждалих осіб, 78 загиблих цивільних громадян України, 13 загиблих правоохоронців. 14 тисяч томів справ кримінальних проваджень – всі ми хочемо знати правду, всі ми прагнемо справедливості”, – заявила Венедіктова.

За її словами, ДБР пропонує внести змінити у закони, щоб мати можливість покарати винних у вбивствах на Майдані, які втекли за кордон.

“Державне бюро розслідувань ініціювало законодавчі зміни, які дозволять притягнути всіх винних осіб до відповідальності, в тому числі тих, хто зараз переховується за кордоном”, – заявила т.в.о. глави ДБР.

Вона не уточнила, які саме зміни до законодавства для цього потрібні.

Читайте також:
ДБР створило новий відділ для розслідування справ Майдану

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна