Літак з Уханя змінив курс: летить у бік Харкова

 

Літак рейсу PQ7302 з евакуйованими українцями та іноземцями з Уханя змінив курс на Харків.

Відповідну інформацію відображає вранці в четвер, 20 лютого, сервіс Flightradar.

Раніше повідомлялось, що лайнер має прибути до міжнародного аеропорту “Бориспіль” о 7:56.

На онлайн-табло міжнародного аеропорту “Бориспіль” під Києвом зник рейс з китайского Уханя з евакуйованими українцями та іноземцями.

Так, станом на 7:53 рейсу на табло “Борисполя” не було, хоча раніше він відображався як такий, що має приземлитися тут о 7:56.

Літак з Уханя з українцями на борту змінив курс на Харків, і наразі, згідно з даними Flightradar24, летить у районі тієї місцевості.

Читайте також:
На Тернопільщині звели блокпости, щоб не допустити приїзд евакуйованих з Китаю

Літак з евакуйованими тримає курс із Китаю на Україну: МОЗ просить лишатися людьми

Як інформувала “Новинарня“, в Китаї з грудня 2019 року реєструються випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який доти не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань.

Медики підтвердили передачу невідомого вірусу від людини до людини. Хвороба супроводжується лихоманкою і нестачею повітря.

Місто Ухань у провінції Хубей ізолювали.

Згодом стало відомо, що вірус не настільки небезпечний, як вважалося спочатку, і виліковуються у 4-5 разів більше людей, ніж помирають.

4 лютого в японському порту Йокогами поставили на карантин круїзний лайнер Diamond Princess, оскільки в одного з пасажирів виявили коронавірус 2019-nCoV (COVID-19). Під наглядом лікарів на судні перебували близько 3700 осіб із 56 країн, включаючи членів екіпажу. На судні були 25 громадян України, всі вони члени екіпажу. Захворіли два українці. Їх разом з іншими інфікованими перемістили до шпиталю.
Станом на 19 лютого зараження було зафіксовано у 542 пасажирів і членів екіпажу. 19 лютого пасажири Diamond Princess почали полишати його борт після двотижневого карантину.

Станом на цей день по всьому світу було зареєстровано понад 74 тисячі підтверджених випадків зараження коронавірусом типу COVID-19, при цьому – понад 2000 смертей.

5 лютого стало відомо, що Україна отримала тестсистему для виявлення коронавірусу.

Читайте також:
РФ заборонила в’їзд громадянам Китаю через коронавірус

В Ухані від коронавірусу помер керівник однієї з найбільших лікарень

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна