Дискредитація Революції Гідності стала можливою через позицію влади, – В’ятрович

 

Українцям важливо пам’ятати про Революцію Гідності, адже вона є гарантією незворотності руху шляхом свободи, демократії та інтеграції в Європу.

Як передає “Новинарня“, про це у середу, 19 лютого, заявив народний депутат Володимир В’ятрович у фейсбуці.

“Вчора в цій залі ми вшанували усіх загиблих на Майдані 6 років тому. Завтра відзначатимемо державний День пам’яті героїв Небесної Сотні. Нам важливо пам’ятати про Революцію Гідності, бо ця пам’ять є гарантією незворотності нашого руху шляхом свободи, демократії та інтеграції в Європу”, – написав В’ятрович.

За його словами, саме тому Російська Федерація атакує цю пам’ять за допомогою ЗМІ в Україні.

“Проросійські медіа в Україні розгорнули кампанію з дискредитації Революції Гідності в цілому і героїв Небесної Сотні зокрема. Однією з причин цієї брудною кампанії є позиція керівництва держави”, – наголошує нардеп.

Як зазначає Володимир В’ятрович, призначення адвоката Януковича Олександра Бабікова заступником голови ДБР, звільнення з-під варти беркутівців, підозрюваних у масових убивствах, що демонстративно повернулися з Росії і погрожують судити майданівців – це не лише знущання над родичами загиблих героїв Небесної Сотні, а й  сприяння розвороту в оцінці Майдану на догоду Росії.

“Депутат ОПЗЖ вже навіть зареєстрували законопроєкт про “соціальний захист” беркутівців”, – наголосив нардеп.

В’ятрович вважає, що за таких обставин парламент повинен ухвалити заяву з чіткою політичною оцінкою Майдану.  Проєкт такої заяви внесений депутатами всіх фракцій, крім ОПЗЖ, і підтриманий гуманітарним комітетом.

“Рада не розглянула цей проєкт, перед тим як надовго застрягнути в земельному законі. Тому сьогодні з трибуни парламенту звернувся до керівництва Ради з закликом скликати цього тижня позачергове засідання для ухвалення цієї заяви. Це потрібно, щоби продемонструвати українському суспільству і світовій спільноті, що для нинішнього парламенту є важливими цінності, за які загинули герої Небесної Сотні”, – зазначив Володимир В’ятрович.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно представники ОПЗЖ залишили засідання комітету Ради, коли там почали обговорювати загибель Небесної Сотні.

Читайте також:
В’ятрович пояснив, чому “Євросолідарність” не приймає закон про землю в нинішньому вигляді

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна