Заступник голови ДБР Бабіков таки захищав Януковича, – “Слідство.Інфо”

 

Перший заступник очільниці Державного бюро розслідувань Олександр Бабіков раніше представляв у судах інтереси президента-втікача Віктора Януковича.

Як передає “Новинарня” у четвер, 13 лютого, журналісти проєкту “Слідство.Інфо” стверджують, що отримали докази активної участі Бабікова у захисті Януковича – документи та аудіозаписи судових засідань.

У записах зафіксовано, як чинний заступник голови ДБР Бабіков активно захищає Януковича. Зокрема, втечу того з країни виправдовує тим, що життю Януковича загрожує небезпека, зокрема – на нього скоїювали напад.

За даними відкритого реєстру судових рішень, Бабіков регулярно брав участь у засіданнях щодо Януковича. Представляв його щонайменше у двох справах – про перевищення влади під час подій Революції Гідності та у справі замаху на життя, який начебто відбувся на початку 2014 року.

Доказів замаху немає, однак це не перешкодило Бабікову дорікати ГПУ відсутністю результатів слідства. Мовляв, саме через це Янукович вимушений залишатися в Росії і не з’являється на судові засідання.

Водночас реакції прокуратури й самого Бабікова щодо матеріалу “Слідство.Інфо” наразі немає, хоча журналісти зверталися із проханням надати відповідні коментарі.

Як писала “Новинарня“, до Окружного адміністративного суду Києва подали позов, яким намагаються відсторонити від посади скандального першого заступника голови Держбюро розслідувань Олександра Бабікова.

У суд подали позов, яким намагаються оскаржити рішення комісії, що визначило переможців конкурсу на посади в ДБР.

20 січня стало відомо, що Олександр Бабіков став заступником директора Державного бюро розслідувань.

Проти призначення Бабікова на посаду, нагадаємо, виступали родини Героїв Небесної Сотні. Вони акцентували, що адвокат Януковича не зможе належним чином розслідувати справи Майдану.

Втім, в.о. директора ДБР Венедіктова заявляла, що конфлікт інтересів відсутній. Говорили про це й члени конкурсної комісії.

Втім, адвокатка родичів Закревська, яка розуміється у цих справах, заперечує точку зору конкурсної комісії та каже, що Олександр Бабіков безпосередньо захищав Януковича.

“Був його адвокатом щонайменше у трьох кримінальних справах. Зокрема – у справі щодо застосування сили і розстрілів під час протестів взимку 2014-го року,, де рідні загиблих і поранені, які сиділи вчора на зустрічі з в.о. директора ДБР є потерпілими… Захист Януковича здійснювався Олександром Бабіковим щонайменше з 2017-го по 2019-й рік. Бабіков захищав інтереси Януковича як підозрюваного на досудовому розслідуванні, приймав участь в судових засіданнях, надавав документи на підтвердження повноважень, складав і надавав процесуальні документи”, – аргументує Євгенія Закревська

28 січня Бабіков зібрав брифінг, на якому заявив, що не представляв інтереси експрезидента Віктора Януковича в якості адвоката.

Читайте також:
У Сумах затримали адвокатку, яка понад 40 разів “мінувала” суди

Антикорупційний суд розгляне справу експрем’єра Азарова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна