Антикорупційний суд розгляне справу експрем’єра Азарова

 

Кримінальну справу через імовірне хабарництво колишнього прем’єр-міністра України Миколи Азарова розглядатиме Вищий антикорупційний суд.

Як передає “Новинарня“, про це у четвер, 6 лютого, повідомляє портал Судова влада України.

Таке рішення ухвалила апеляційна палата Верховного суду України. Воно було ухвалене за результатами розгляду за скаргою адвоката підозрюваних – Миколи Азарова та його сина Олексія.

Водночас скасовано ухвалу Печерського райсуду про розгляд справи. Ця ухвала набула чинності з моменту проголошення і не підлягає оскарженню.

За версією слідства, Микола Азаров та його син Олексій у 2010 році взяли у Андрія Клюєва 17,6 млн доларів за його призначення першим віцепрем’єр-міністром України. За курсом на той час це 140 млн грн.

Сам ексочільник українського уряду втік за кордон після Революції Гідності. У 2018 році Генеральна прокуратура повідомила йому про підозру у хабарництві.

Читайте також:
Нацрада оштрафувала “Максі-ТВ” Мураєва через інтерв’ю Гордона з Азаровим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна