Нацрада оштрафувала “Максі-ТВ” Мураєва через інтерв’ю Гордона з Азаровим

 

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення за підсумками перевірки ухвалила рішення оштрафувати телеканал “Максі-ТВ” (ТОВ “Наша Прага”), на базі якого мовить телеканал ексдепутата Верховної Ради Євгена Мураєва “Наш”, на чверть суми ліцензійного збору –  105,625 тисяч грн через висловлювання експрем’єр-міністра України Миколи Азарова в передачі “Гордон”.

Як передає “Новинарня“, відповідне рішення члени Нацради ухвалили на засіданні в четвер, 9 січня.

“За результатами перевірки, ми зафіксували поширення висловлювань, які мають ознаки порушення ліцензіатом вимог ч.1 ст.28 закону України “Про інформацію”, а також абз.3, 4 і 9 ч.2 ст.6 та пунктів “а” і “в” ч.1 ст.59 закону України “Про телебачення і радіомовлення”, – сказав член Нацради Сергій Костинський під час засідання.

Він, зокрема, зазначив, що висловлювання експрем’єра в інтерв’ю є спотворенням інформації, навмисною підміною понять, а також поширенням необ’єктивної інформації.

“Ми зафіксували висловлювання Азарова, де він представив свою думку про ситуацію, яка сталася на майдані Незалежності в 2014 році: “Потім я став переконуватися, що цей стихійний спочатку протест, почав перероджуватися в змову проти уряду. І потім це вилилося в державний переворот зі зміною системи влади”. Далі він каже: “У пам’яті тих жертв, тисяч людей, які загинули внаслідок розгорнутого і спровокованого Майданом конфлікту на південному сході”. Тобто він говорить, що це не військова агресія з боку Російської Федерації, а конфлікт…”, – пояснив Костинський.

Нацрада зобов’язує ТОВ “Наша Прага” протягом місяця привести свою діяльність до вимог законодавства.

Як писала “Новинарня“, Нацрада перевірить “Прямий” через образи Пояркова на адресу Зеленського, а телеканали “ZIK” та “112 Україна” – через розпалювання ворожнечі.

Читайте також:
Нацрада відклала до літа вимкнення в Україні аналогового ТБ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна