Нацрада відклала до літа вимкнення в Україні аналогового ТБ

 

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення затвердила відтермінування вимкнення аналогового телебачення в Україні до 30 червня 2020 року.

Про це в четвер, 12 грудня, повідомила пресслужба Нацради.

“12 грудня Національна рада погодила без зауважень проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу України», розроблений Адміністрацією Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України. Нею передбачено, що термін використання в Україні аналогового сигналу для окремих категорій мовників буде продовжено до 30 червня 2020 року”, – сказано в повідомленні.

Відповідальний секретар теле-Нацради Олександр Ільяшенко пояснив, що до цієї дати використовуватимуть аналоговий стандарт ті мовники, які працюють на територіях, що межують з Російською Федерацією – на півночі країни і в Херсонській області, на лінії розмежування і тимчасово окупованих територіях, а також місцеві телерадіокомпанії, які досі не мають ліцензії на мовлення в цифрових мультиплексах.

За його словами, регулятор очікує, що незабаром будуть прораховані ще вільні частоти для того, щоб охочі місцеві компанії до літа мали змогу перейти на мовлення в цифровому стандарті.

Читайте також:
Суд на Рівненщині заборонив вимикати аналогове телебачення по всій Україні

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна