Священник РПЦ Смирнов назвав жінок у цивільному шлюбі “безкоштовними повіями”

 

Протоієрей Російської православної церкви, голова патріаршої комісії з питань сім’ї Дмитро Смирнов назвав жінок, які живуть у цивільному шлюбі, “безкоштовними повіями”.

Як передає “Новинарня” у понеділок, 17 лютого, про це повідомляє проєкт “Крим.Реалії”.

“Не хочеться казати: “Я – безкоштовна повія”, тому кажуть: “У мене цивільний шлюб”. Ні, ти просто безкоштовно надаєш послуги – і все”, – сказав Смирнов на зустрічі з учасниками православного співтовариства OrthodoxBRO.

Священник додав, що, на його думку, “цивільні дружини – це тимчасова втіха”.

Слова священника викликали обурення як серед пересічних росіян, так і у Державній думі. Обурені росіяни нагадали, що в країні є кримінальна стаття за образу почуттів вірян, але образи інших верств населення священникам, виявляється, є законними.

РПЦ відмовилася вибачатися за висловлювання Смирнова та закликали не сприймати його буквально.

Заступник голови синодального відділу зі взаємин церкви із суспільством і ЗМІ Вахтанг Кипшидзе пояснив, що “отець Дмитро у властивій йому образній манері привернув увагу до проблем жінок, які змушені проживати з чоловіками без реєстрації шлюбу”.

На думку Кипшидзе, “пастирський досвід священника показує, що чоловіки в таких випадках відмовляються брати сімейні зобов’язання і часто безпричинно залишають цивільних дружин, завдаючи їм психологічну травму”.

Ці слова росіяни також не залишили без уваги, вказавши, що з них витікає, ніби священник Смирнов намагався критикувати чоловіків, називаючи жінок повіями.

Нагадаємо, нещодавно помер протоієрей РПЦ Всеволод Чаплін, що закликав окупувати Україну.

Як писала “Новинарня“, Вселенський патріарх назвав поширення фейкових новин гріхом.

Читайте також:
Через конфлікт навколо храму на Волині спалили авто священика ПЦУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна