Вселенський патріарх назвав поширення фейкових новин гріхом

 

Введення людей в оману шляхом поширення фейкових новин у церковному світі є гріхом.

Про це заявив Вселенський патріарх Варфоломій в інтерв’ю грецькій радіостанції в Австралії, повідомляє видання “Оrthodox Тimes”.

“Гріх вводити людей в оману фейковими новинами”, – сказав Варфоломій.

Також він назвав клонування вівці Доллі “зловживанням наукою та технологіями” і закликав до помірності.

Вселенський патріарх також назвав великою небезпекою для православ’я етнофілетизм, тобто змішування національного із церковним. За його словами, відродженню цього явища сприяло падіння комуністичного режиму.

“Передусім ми православні, а вже потім – греки, росіяни, болгари, українці тощо… Після падіння комунізму у церковному світі спостерігається відродження етнофілетизму”, – наголосив він.

При цьому Вселенський патріарх закликав пам’ятати, що християнство є основою європейської цивілізації.

“Наш обов’язок, як представників церков, докладати більше зусиль для того, щоб європейці дотримувалися вчення Євангелія у своєму повсякденному житті. Ми маємо не відриватися від свого коріння і не забувати, що християнство є основою європейської цивілізації”, – сказав патріарх Варфоломій.”

Читайте також:
Зеленський пообіцяв Варфоломію, що держава не втручатиметься у церковні справи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна