Загороднюк закликав НАТО розглянути заявку України на Програму розширених можливостей

 

Міністр оборони Андрій Загороднюк заявив, що Україна відповідає критеріям для приєднання до програми Партнерства розширених можливостей НАТО й закликав Альянс розглянути заявку України на участь у цій програмі.

Як передає “Новинарня” із посиланням на пресслужбу Міноборони, про це очільник українського оборонного відомства сказав під час робочого сніданку на запрошення міністра національної оборони Канади Харджіта Сінгха Саджана за участю генсекретаря НАТО Єнса Столтенберга у Брюсселі у четвер, 13 лютого.

“Наші партери по НАТО знають, що приєднання до програми Партнерства розширених можливостей НАТО (Enhanced Opportunity Partnership) є абсолютним пріоритетом для України. Україна зробила значний прогрес у впровадженні стандартів Альянсу і вже відповідає військовим критеріям для приєднання до Програми. Ми готові і наразі є чудове вікно можливостей”, – зазначив Загороднюк.

Він також акцентував увагу на тому, що приєднання України до партнерства розширених можливостей НАТО є ключовим елементом у посиленні європейської безпеки та поглибленні співробітництва й партнерства.

Крім того, Загороднюк наголосив, що Україні є що запропонувати Альянсу. Серед напрямків міністр виокремив продовження участі українських військових в операціях під егідою НАТО, обмін досвідом, отриманим під час протистояння російській агресії на сході України, включаючи гібридну складову, обмін розвідданими, а також забезпечення безпеки в акваторії Чорного моря.

Очільник оборонного відомства закликав партнерів розглянути заявку України на участь у програмі та підтримати це рішення.

Нагадаємо, Україна ще в січні 2010 року звернулася до НАТО з проханням надати їй статус учасника партнерства розширених можливостей.
У грудні 2019 року Верховна Рада підтримала заяву про надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО.

Читайте також:
Загороднюк прибув до штаб-квартири НАТО: що в планах

Нове Міноборони знайшло спосіб інтегрувати Україну в НАТО без ПДЧ, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна