Загороднюк прибув до штаб-квартири НАТО: що в планах

 

Міністр оборони України Андрій Загороднюк прибув з робочим візитом до штаб-квартири Північноатлантичного Альянсу в Брюсселі.

Про це в середу, 12 лютого, повідомляє пресслужба МОУ.

“Передбачається, що очільник вітчизняного оборонного відомства візьме участь у засіданні Північноатлантичної ради з державами-контрибуторами місії НАТО “Рішуча підтримка” на рівні міністрів оборони”, – йдеться  у повідомленні.

Також Загороднюк планує взяти участь у робочому сніданку на запрошення Міністра національної оборони Канади за участі Генерального Секретаря НАТО (29+1).

Окрім того, заплановані багатосторонні зустрічі з міністрами оборони Великої Британії, Канади, Польщі, Литви та США, а також низка двосторонніх зустрічей з міністрами оборони держав-членів Альянсу та Генеральним менеджером Агенції НАТО з підтримки та постачання (NSPA).

Як писала “Новинарня“, 25 жовтня 2019 року міністр оборони України Андрій Загороднюк під час візиту в штаб-квартиру НАТО заявив, що Україна й Північноатлантичний альянс погодили перехід до нового формату співпраці “Одна країна – один план”, який вбере у себе всі попередні напрацювання та зосередить їх під єдиною структурою контролю й координації.
“Ми перезапускаємо формат роботи з НАТО, робимо його набагато практичнішим, націленим на конкретні результати. Йдеться не лише про підписання документів, а й про імплементацію стандартів НАТО, які відчують на собі військовослужбовці вже в конкретній перспективі”, – сказав новий глава МО України.
За його словами, НАТО має намір запропонувати формат для оптимізації та вдосконалення співробітництва з усіма країнами-партнерами, і Україна буде першою країною, яка напрацьовуватиме такий досвід.
При цьому йшлося про визначення п’яти пріоритетних напрямків співпраці.

31 жовтня 2019 року під час візиту генсека НАТО Столтенберга в Україну президент Зеленський підтвердив бажання отримати план дій щодо членства в Альянсі.

Читайте також:
Рада підтримала заяву про надання Україні ПДЧ в НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна