У Брюсселі відбулася зустріч міністрів оборони України та США

 

У четвер, 13 лютого, у Брюсселі відбулася робоча зустріч Міністра оборони України Андрія Загороднюка з Міністром оборони США Марком Еспером.

Як повідомляє АрміяInform, міністр оборони України поінформував свого американського колегу про перебіг операції Об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей, наголосивши при цьому, що незважаючи на заходи з відсічі та стримування російської агресії на сході України, ЗС України продовжують реформуватися та змінюватися, аби досягти відповідності критеріям членства в НАТО.

За словами Андрія Загороднюка, перебудова структури Українського війська спрямована на досягнення чіткого розмежування повноважень між усіма органами військового управління за принципами, які застосовуються а арміях держав-членів Альянсу.

Під час зустрічі сторони також приділили увагу питанням двостороннього оборонного співробітництва між Україною та Сполученими Штатами Америки. В цьому контексті Андрій Загороднюк подякував американській стороні за матеріально-технічну та консультативно-дорадчу допомогу, яку надає Україні Уряд США.

Українська сторона висловила зацікавленість у розвитку військово-технічного співробітництва за напрямком оборонних закупівель, розширенні воєнно-політичного діалогу та проведенні консультацій, зокрема, щодо питань безпеки у Чорноморському регіоні.

Міністр оборони США Марк Еспер висловив підтримку Україні у її реформах та отриманні статусу ЕОР. Сторони домовились про продовження подальшого діалогу на рівні міністрів оборонних відомств у поточному році.

Як писала “Новинарня“, міністр Загороднюк закликав НАТО розглянути заявку України на Програму розширених можливостей.

Читайте також:
Загороднюк прибув до штаб-квартири НАТО: що в планах

Нове Міноборони знайшло спосіб інтегрувати Україну в НАТО без ПДЧ, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна