“Укроборонпром” виграв суд у російської компанії

 

Державний концерн “Укроборонпром” виграв суд у російської компанії “Авіа-ФЕД-Сервіс” у справі проти заводу “Артем” – компанія вимагала повернути майже 2,3 млн доларів за контракти на виготовлення товарів подвійного призначення.

Про це увечері в четвер, 13 лютого, повідомив заступник гендиректора “Укроборонпрому” Мустафа Найєм.

Йдеться про контракти, укладені між компаніями у 2014 році.

Російська “Авіа-ФЕД-Сервіс” заплатила аванс “Артему” та намагалася стягнути ці гроші через український суд на підставі рішення Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торгово-промисловій палаті РФ.

“Артем” апелював в суді до того, що російська компанія з травня 2018 року перебуває під українськими санкціями.

На заводі також підкреслювали, що виконання замовлення для компанії держави-агресора може бути загрозою для нацбезпеки.

“Чесно кажучи, ми до кінця не вірили у те, що Верховний Суд змінить свою практику і прийме рішення на нашу користь. До цього суди неодноразово приймали рішення на користь росіян, якби дивно це не звучало на п’ятий рік війни”, – написав Найєм у фейсбуці.

Завод “Артем” входить до складу “Укроборонпрому” та є стратегічним виробником авіаційних керованих ракет класу “повітря-повітря”, автоматизованих комплексів для підготовки і технічного обслуговування авіаційних керованих засобів ураження, протитанкових керованих ракет, а також приладів і обладнання для авіаційних літальних апаратів.

Читайте також:
Російський шпигун Лазаренко з “Укроборонпрому” отримав 9 років тюрми

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна