Якщо депутат із “СН “зашкварюється”, відчуваю провину на собі, – Зеленський про “собак за газ”

 

Президент Володимир Зеленський відчуває провину за помилки та невдалі висловлювання народних депутатів із фракції “Слуга народу”, зокрема за Євгенія Брагара з його порадами пенсіонерам продавати собак для розрахунку за газ.

Про це Зеленський сказав він в ексклюзивному інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.

“Для мене, якщо депутат нашої фракції “зашквариться”, тоді я відчуваю провину на собі. Тому що це людина з фракції “Слуга народу”, – заявив президент.

“Але ми не можемо проконтролювати всіх депутатів, усіх мажоритарників. Ми говорили, що буде очищення – і ми повинні це робити. Всіх чесних, сильних ти повинен підтримувати, а з іншими – спокійно розставатися. Спокійно казати – “ти не можеш бути обличчям нашої партії”, – додав глава держави.

Зеленський назвав “історію з собакою” за участю депутата Євгенія Брагара “дуже некрасивою”.

“Але в цьому випадку давайте подивимося. Я його знаю, я з ним спілкувався, він працював у нашому штабі, він історик, аспірант. Розумна людина, але дуже молода. Я завжди підтримую молодих людей, але бачимо, що буває”, – пояснив Зеленський.

Президент зазначив, що ситуація з мажоритарниками, яких набрали як “людей із народу”, є окремою історією.

“Є регіон, хто хоче, там заповнюють дані, давайте їх перевіряти, їх перевіряли наші штаби. Я дивився – чистий? Чистий. Довідки служби безпеки, МВС – усе було чисто. Доки я не пішов у політику, я не міг собі уявити, що людина за гроші може змінювати свою навіть не анкету – свою біографію. Тобто почистили інформацію. Є такі люди”, – зазначив глава держави.

Зеленський переконаний, що парламентські вибори в Україні мають проводитися за відкритими списками та без мажоритарників.

Президент також наголосив, що якщо “Слуга народу” виконає свої передвиборчі обіцянки, нинішню Верховну Раду “ніхто не розпускатиме”.

Читайте також:
“Слуга народу” Брагар заявив, що патріотичне кіно “не варте фінансування”

“Тепер Зеленський продасть Авакова?” Реакція соцмереж на “собак Брагаря”: 50 КРАЩИХ МЕМІВ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна