СБУ та НГУ запобігли ймовірному теракту біля Слов’янська

 

Військові контррозвідники Служби безпеки України і зведена група розмінування Національної гвардії виявили біля Слов’янська готову до використання протитанкову гранату і знешкодили її, запобігши ймовірному теракту.

Про це в п’ятницю, 7 лютого, інформують у пресцентрі операції Об’єднаних сил.

РПГ-22 знайшли захованим у кущах поблизу траси М03 біля Слов’янська на Донеччині.

“Ми обстежили приблизно пів гектара узбіччя дороги. Знайдений боєприпас був у готовності для використання. Йдеться про РПГ-22 “Нетто” (реактивна протитанкова граната). На взведення і стрільбу із даного засобу ураження знадобилося б всього декілька секунд. Судячи з його стану, ми робимо висновок, що його заклали нещодавно”, – повідомив командир групи розмінування в ОТУ “Північ”.

За його словами, в разі використання засобу ураження, диверсія могла призвести до численних людських жертв серед цивільного населення або військовослужбовців, “адже автомобільна траса активно використовується для вантажних і пасажирських перевезень, крім того, поруч розташований населений пункт”.

Читайте також:
СБУ в Харкові затримала “комвзводу розвідки ЛНР”: готував теракти

До Дня Гідності та Свободи в Україні планували теракти, – СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна