До Дня Гідності та Свободи в Україні планували теракти, – СБУ

 

На Дніпропетровщині Служба безпеки України каже, що затримала мешканця міста Кам’янське, який за завданням спецслужб РФ поширював у соціальних мережах публічні заклики до терористичних актів у день Гідності та Свободи – 21 листопада.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 20 листопада, інформує пресцентр СБУ.

Слідчі встановили, що чоловік співпрацював з інформаційною групою “Сапфір”, яку створив генштаб ЗС РФ. На співпрацю погодився з ідеологічних міркувань.

“За завданням кураторів провокатор від імені проукраїнського активіста зареєструвався у соцмережах. Напередодні Дня Гідності та Свободи він почав розміщувати заклики до скоєння терористичних актів у Києві, Дніпрі, Харкові та Одесі”, – йдеться у повідомленні речників СБ.

За задумом спецслужб РФ, це мало дестабілізувати ситуацію в країні напередодні та під час святкування.

У СБУ пояснили, що, якби трапилась реальна провокація або заворушення, росЗМІ готові були повідомляти, що їх організували саме учасники патріотичних організацій та рухів.

За скоєння злочину, передбаченого ст. 258-2 (публічні заклики до вчинення терористичного акту) ККУ провокатору загрожує позбавлення волі на строк до 5 років.

Читайте також:
Ліквідований “Сапфір”: СБУ затримала чотирьох агентів Генштабу ЗС Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна