У Раді зареєстрували проєкт постанови про утворення ТСК у справі Шеремета

 

У п’ятницю, 7 лютого, у Верховній Раді представники різних фракцій зареєстрували постанову про створення тимчасової слідчої комісії щодо розгляду справи вбивства журналіста Павла Шеремета.

Як передає “Новинарня“, про це на брифінгу повідомила нардепка від “Європейської солідарності” Ірина Фріз.

“Зареєстровано постанову про створення ТСК щодо розгляду справи Павла Шеремета. Ми прагнемо, в рамках здійснення демократичного парламентського контролю, створити майданчик, де неупереджено і незаангажовано буде розглядатись ця справа. Щоби не було такого, коли сторони говорять, але не чують одна одну. Щоби громадяни України пересвідчились, що ця справа є резонансною не лише за стінами парламенту”, – сказала депутат.

Фріз додала, що в ТСК будуть представники різних фракцій – “Європейська Солідарність”, “Слуга народу”, “Батьківщина”, “Голос”, а також позафракційні депутати.

Вона висловила сподівання, що після розгляду проєкту постанови про створення ТСК на засіданні регламентного комітету наступної середи, 12 лютого, він буде винесений у зала для ухвалення рішення.

Як писала “Новинарня“, офіс генерального прокурора України продовжив термін досудового розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета до квітня 2020 року.

Читайте також:
У справі Шеремета прокурори класифікують меми з Гітлером як прояв “культивування величі”, – Кулик

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна