Держава регулює тарифи на природні монополії, – Оржель про подвійні платіжки на газ

 

У п’ятницю, 7 лютого, міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель виступаючи у парламенті повідомив, що розділення платіжок за споживання і транспортування газу є вимогою розділення діяльності, таким чином влада контролює і регулює тарифи на природні монополії.

Як передає “Новинарня“, про це посадовець заявив під час години запитань до уряду.

“Розділення платіжок на два платежі є вимогою через розділення діяльності. У нас відокремлена діяльність транспортування, відокремлена діяльність розподілу і постачання газу. Це означає, що держава контролює і регулює тарифи на природні монополії, на транспортування. Розподіл газу належить до природніх монополій. Для того, щоби не було зловживань, держава і контролює це питання в рамках рішень незалежного регулятора”, – сказав Оржель.

За його словами, навіть люди, які самостійно встановили твердопаливні котли повинні сплачувати за транспортування газу для того, щоби була постійна послуга газопостачання.

“Навіть, якщо ми врахуємо капітальні витрати для створення цієї системи, люди дійсно скидалися, будували ці газорозподільчі мережі. Все-таки, щоб весь час був тиск в цих мережах, вони весь час працювали,  існували ремонтні бригади, обслуговуючий персонал, треба платити гроші. Не може воно весь час бути в робочому стані без того, щоби за це не платити”, – зазначив міністр.

Як писала “Новинарня“, відео мешканця райцентру про подвійні платіжки за газ набрало 6 млн переглядів.

Читайте також:
Міністр Оржель пояснив, чому “Нафтогаз” передумав судитися з “Газпромом” за 12 млрд доларів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна