Зеленський запропонував, куди скерувати $2,9 млрд, які Україна отримала від “Газпрому”

 

Президент України Володимир Зеленський запропонував скерувати 2,9 млрд доларів, які “Нафтогаз” отримав від російського “Газпрому” за рішенням Стокгольмського арбітражу, на інфраструктурні проекти, медичну сферу та енергоефективність.

Про це глава держави сказав у вівторок, 4 лютого, під час наради за участю представників Кабміну і Верховної Ради, передає пресслужба глави держави.

“Ми плануємо додатково спрямувати кошти на будівництво доріг – це наш інфраструктурний пріоритет, на інші інфраструктурні проєкти, на медичну сферу та енергоефективність. Один з планів – побудувати понад 200 приймальних відділень медичної допомоги по всій Україні”, – сказав Зеленський.

Відповідні проекти документів він доручив підготувати уряду протягом двох тижнів.

Як писала “Новинарня“, наприкінці грудня 2019 року “Газпром” виплатив “Нафтогазу” 2,9 мільярдів доларів за рішенням Стокгольмського арбітражу.

20 грудня представники Європейської комісії, України та Російської Федерації досягли остаточної домовленості з принципових позицій щодо транзиту російського газу через територію України після 2019 року.

Міністр енергетики і захисту довкілля Олексій Оржель пояснив, чому “Нафтогаз” передумав судитися з “Газпромом” за 12 млрд доларів.

Читайте також:
“Зійшлися посередині”. Директор “Нафтогазу” пояснив суть компромісу з РФ щодо газового транзиту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна