РФ використовує історичні суперечки, щоби блокувати шлях України в ЄС, – віцеспікерка Сейму Польщі

 

Польща не ставить знак рівності між наявністю історичних суперечок із Україною та її європейськими перспективами, проте такі суперечки дають можливості для російських провокацій.

Про це на форумі “Україна-Європа” у польському Ряшеві заявила віцемаршалка Сейму Польщі Малгожата Госевська, передає “Європейська правда” у вівторок, 4 лютого.

“Польща завжди та безумовно підтримувала європейський шлях України. Так, одночасно ми піднімаємо питання історії, тому що це важливо для нас і ми не можемо зупинитися, поки всі загиблі поляки не отримають гідного поховання“,- заявила вона.

Відповідаючи на питання ведучого, чи можуть історичні суперечки заблокувати шлях України до ЄС, політикиня від партії влади “Право і справедливість” відповіла негативо.

“Ми не робимо зв’язку між цим. Наша підтримка України є безумовною, і вона не залежить від нашого діалогу в сфері історії. Інша справа, наявні суперечки між Україною та Польщею у сфері історії активно використовуються Росією для численних провокацій, щоб вбити клин між нами”,- заявила вона.

Разом із тим, Малгожата Госевська висловила задоволення перебігом історичного діалогу між Україною та Польщею.

“Розблокування пошуків поховань загиблих поляків (на території України, – “Н”) – є дуже добрим сигналом, який свідчить, що ми рухаємося у правильному шляху”, – вважає вона.

Нагадаємо, уряд Польщі пообіцяв боротися за історичну правду після заяв президента РФ Володимира Путіна про те, що довоєнна влада Польщі начебто співпрацювала з гітлерівською Німеччиною, а тогочасний польський посол в Берліні був антисемітом.

Як писала “Новинарня“, росіяни планують розгорнути “історичну війну” з Польщею у ПАРЄ.

Читайте також:
Поляки очікують від Росії компенсації за збитки у Другій світовій війні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна