У Львові засудили прихильника “тихої федералізації” України

 

На Львівщині суд визнав винним чоловіка, який спонукав високопосадовця Львівської облради до прийняття рішень, що несуть загрозу конституційному ладу і територіальній цілісності нашої країни.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок, 4 лютого, звітує пресцентр Служби безпеки України.

“Досудовим слідством встановлено, що зловмисник намагався дати чиновнику хабар у розмірі 50 тисяч гривень за винесення на розгляд сесії облради проєкту рішення про прийняття звернень до перших осіб держави щодо надання Львівській області спеціального економічного статусу“, – йдеться у повідомленні речників СБУ.

У спецслужбі акцентують: такі звернення є частиною гібридної агресії проти України та мають назву “тихої федералізації”.

Чоловіка визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України, і засуджено до 5 років позбавлення волі.

Апеляційний суд Львівської області залишив рішення суду першої інстанції без змін.

Як інформувала “Новинарня“, хакери обіцяли викласти листування Суркова про “повзучу федералізацію” України.

Читайте також:
Росія фінансує політичні проекти під федералізацію України. Купуються помічники нардепів. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна