Хакери пообіцяли викласти листування Суркова про “повзучу федералізацію” України

 

Українські хакери найближчим часом мають намір опублікувати частину документів з електронної пошти радника президента Росії Владислава Суркова про плани Москви із “повзучої едералізації” України. Про це в інтерв’ю “Радіо Свобода” розповів представник хакерського співтовариства Sean Townsend з групи RUH8.

“Незабаром ми оприлюднимо листування про те, як під поглядом децентралізації Москва планує “повзучу федералізацію”. Її кінцева мета, з моєї точки зору, – блокувати важливі державні рішення на рівні регіонів. Проплачені акції протестів, які ви вже бачите, інформаційні кампанії в ЗМІ і багато чого іншого”, – розповів він.

Також хакер заявив, що спільнота не оприлюднює всю інформацію бездумно, а прораховують всі можливі сценарії.

“Ми разом із аналітиками InformNapalm намагаємося прораховувати усі можливі варіанти розвитку подій. Ми не співпрацюємо із жодною з державних структур. Якщо якась інформація, на нашу думку, має оперативну цінність, ми власноруч обираємо, кому її передати”, – сказав він.

При тому представник хакерської спільноти зазначив, що спецслужби України чи будь-якої іншої країни не впливають на їх дії чи рішення.

Як відомо,24 жовтня українська хакерська група “Кіберхунта” опублікували два документи з нібито листування Суркова: “План першочергових заходів щодо дестабілізації суспільно-політичної ситуації на Україні “Шатун” і “План конкретних заходів із просування федерального статусу Закарпатської області України”.

Читайте також:
План “Шатун”: військові ЗСУ отримують СМСки на підрив морального духу

У Раді побилися Бойко з Ляшком. Парубій пов’язав це із “планом Шатун”. ВІДЕО

“План Шатун”: Росія планувала організацію дострокових виборів в Україні та загострення на фронті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна