ЗСУ отримають близько $36 млн від Туреччини: є угода

 

Україна і Туреччина домовилися про військову допомогу і постачання літаків Ан-178.

Як повідомляє “Новинарня“, про це президент України Володимир Зеленський сказав у ході спільного брифінгу з президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом в понеділок, 3 лютого.

Зеленський акцентував, що обидві сторони цікавить тісна співпраця в оборонно-промисловій сфері.

“Сьогодні підписано важливу угоду про військово-фінансове співробітництво, за якою українська армія отримає фінансову допомогу від турецьких партнерів. Серед іншого. ми домовилися дати імпульс співробітництву в авіаційній галузі, зокрема, що стосується будівництва і постачання літаків АН-178″, – розповів Зеленський.

Так, у присутності президентів України та Туреччини міністри оборони двох країн підписали угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Турецької Республіки про військово-фінансове співробітництво, а також Протокол між урядами України та Туреччини про втілення фінансової допомоги, передає пресслужба ОПУ.

Документами передбачається виділення турецькою стороною для потреб Збройних сил України 200 млн турецьких лір (близько $36 млн) для придбання турецьких товарів військового та подвійного призначення.

Окремо увагу, за словами Зеленського, було приділено посиленню безпеки в Чорноморському регіоні, держави будуть взаємодіяти у сфері пошуково-рятувальних операцій.

Читайте також:
Туреччина заявила про готовність відновити військову операцію в Сирії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна