Письменник-терорист Прилєпін створив у Москві політичну партію: хто увійшов

 

Російський письменник-бойовик Захар Прилєпін, який воював проти України на Донбасі, створив партію “За правду” у Москві.

Як повідомляє “Новинарня“, про це пише “Новая газета”.

Зазначається, що у “з’їзді” взяли участь актори Стівен Сіґал, Олександр Казаков (як і Прилєпін, був радником глави бойовиків “ДНР”) та Іван Охлобистін, музиканти Юлія Чичеріна, Олексій Піддубний (Джанґо) та інші.

З’їзд політсили відбувся у будівлі Центрального телеграфу у Москві. Спочатку Прилєпін відповів на питання, проходячи перевірку на поліграфі, а потім виступив з програмною промовою.

Він також висловився проти чинної російської політичної еліти через її “віддаленість від населення”.

За словами Прилєпіна, еліти сформувалися “після 1991 року в часи ліберального порядку” і лише “мімікрували” під “патріотичні тренди”.

Ексбойовик також наголосив, що “партія” збирається брати участь у виборах в російську Держдуму.

Сам Прилєпін обиратися в парламент не збирається, проте хотів висунути від партії актора Стівена Сіґала. Після того, як інші учасники з’їзду нагадали, що в актора є громадянство США і Сербії, Сігал відмовився від пропозиції.

Журналіст Денис Казанський акцентує, що в партію “За правду” увійшли також фігурант “справи 2 травня” росіянин Євген Мефьодов, якого передали РФ в рамках обміну в вересні, і колишній “міністр зв’язку ДНР” Віктор Яценко.

“У “міністра ДНР “чисто випадково опинився російський паспорт. А в Одесі 2 травня чисто випадково опинився друг Прілепіна, російський політик, який брав участь в організації масових заворушень, що призвели до загибелі людей. Просто так співпало, звичайно ж Росія тут зовсім ні до чого “, – написав журналіст.

Читайте також:
Письменник-терорист з РФ Прилєпін розказав, як вбивав українців на Донбасі

Захар Прілєпін (справжнє ім’я – Євген), 7 липня 1975 р.н. – російський письменник і громадський діяч.
За даними ВЦІОМ, у 2015 році він зайняв у РФ другу позицію як “Письменник року” і був найбільш цитованим письменником року в ЗМІ Росії.
За даними компанії “Медіалогія”, в 2016 році Прілєпін став найбільш згадуваним у ЗМІ РФ письменником.

Раніше він був активістом партії націонал-більшовиків Лимонова, прихильником коаліції “Інша Росія”, у 2010 році підписував звернення опозиції “Путін мусить піти”.
У 2014 році, після окупації РФ Криму, Прилєпін “переосмислив” ставлення до російської влади, оголосивши “приватне перемир’я”.
З грудня 2015 року він є “радником” ватажка “ДНР” Олександра Захарченка, відомий також збором коштів та гуманітарної допомоги для бойовиків і населення ОРДЛО.
З 2016 року веде авторську передачу на телеканалі “Царьград”, власник якого Костянтин Малофєєв також відомий спонсоруванням бойовиків на Донбасі.

Після служби в армії Прилєпін навчався в школі міліції і служив в ОМОНі, брав участь у бойових діях в Чечні й Дагестані.

У вересні 2016 року українські письменники Софія Андрухович, Ірина Викірчак, Наталка Сняданко відмовлялись від участі у фестивалі Конрада в Польщі через те, що туди був запрошений Прилєпін. У підсумку організатори фестивалю відкликали запрошення Прилєпіна.

У серпні 2018-го пособник терористів Олександр Жучковський повідомляв, що Захар Прилєпін, який воював на боці “ДНР”, залишив окупований Донбас.
Однак той залишився у “ДНР” і надалі.

Читайте також:
На хуторі у Прилєпіна під Москвою засвітилися вигнанці з “ДНР” і сербський снайпер Берич

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна