Письменник-терорист з РФ Прилєпін розказав, як вбивав українців на Донбасі

 

Російський письменник Захар Прилєпін, який воював на Донбасі в складі терористичної організації “ДНР”, розповів, що і він, і інші терористи вбили багато людей і “витворяли галіме свавілля” в Україні.

Як повідомляє “Новинарня“, про це він заявив в інтерв’ю російським журналістам.

“Що б там не казали, я керував бойовим підрозділом, який вбивав людей у великих кількостях. І я не знаю, як з цим мені потім розбиратися … Жоден підрозділ з донецьких батальйонів не міг за показниками зрівнятися з моїм батальйоном. Все, що ми робили – це просто повне галіме свавілля. Те, що ми витворяли”, – похвалився своїми “подвигами” Прилєпін.

Він також заявив, що документи, які підтверджують, що найбільше людей загинуло саме в районі дислокації його батальйону, одного разу “спливуть”, але при цьому, впевнений, йому “за це нічого не буде”.

https://www.youtube.com/watch?v=SvQHkf3jCt4&fbclid=IwAR3G4xTvdfvg_icTmRwLuSzx6gdjxk0k48DivDfTtr96VqccKyGNONe9kzY&app=desktop

“Мене взагалі ніякі ваші суди не хвилюють, ніхто мене не посадить ні в яку в’язницю. Я буду в усі країни приїжджати, і все буде в мене добре. Мені нічого не буде взагалі. Всі бажаючі посадити мене в Гаагу, всі від..буться “, – сказав росіянин.

Як повідомляла “Новинарня“, відомий російський письменник Захар Прилєпін (справжнє ім’я – Євген) з початку лютого 2017 року обіймав посаду заступника командира батальйону спецназу “ДНР” по роботі з особовим складом.
Як писали проросійські ЗМІ, Прилєпін обіймав посаду “замполіта”, мав звання “майор армії ДНР” та перебував у районі окупованого села Пікузи (кол. Комінтернове) неподалік від Маріуполя.
Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження щодо Прилєпіна, який незаконно прибув у Донецьку область та став на службу до терористів. Перед тим він збирав у Росії кошти та речі на підтримку сепаратистів Донбасу.

“МИ БУДЕМО ПРАГНУТИ ДО ТОГО, ЩОБ НА БІЛОМУ КОНІ В’ЇХАТИ В ЯКЕСЬ СУСІДНЄ МІСТО, ЯКЕ БУЛО ЗАЛИШЕНО [РОСІЙСЬКО-ТЕРОРИСТИЧНИМИ ВІЙСЬКАМИ] В СИЛУ РІЗНИХ ПРИЧИН. КИЇВ – КІНЦЕВА МЕТА. ПРИХОВУВАТИ НЕ БУДЕМО. КИЇВ – РОСІЙСЬКЕ МІСТО. РОСІЙСЬКЕ УКРАЇНСЬКЕ МІСТО. НАШЕ ДІЛО МАЛЕНЬКЕ. НАГОРІ ВИРІШАТЬ… АЛЕ Я ДУМАЮ, ЩО ТАКИХ ПОМИЛОК, ЯКІ БУЛИ З ЯНУКОВИЧЕМ, БУТИ НЕ МАЄ… ВСЯ УКРАЇНА – МЕТА. ЖОДНОЇ ІНШОЇ МЕТИ БУТИ НЕ МОЖЕ”, – ЗАЯВЛЯВ ПРИЛЄПІН.

Захар Прілєпін (справжнє ім’я – Євген), 7 липня 1975 р.н. – російський письменник і громадський діяч.
За даними ВЦІОМ, у 2015 році він зайняв у РФ другу позицію як “Письменник року” і був найбільш цитованим письменником року в ЗМІ Росії.
За даними компанії “Медіалогія”, в 2016 році Прілєпін став найбільш згадуваним у ЗМІ РФ письменником.

Раніше він був активістом партії націонал-більшовиків Лимонова, прихильником коаліції “Інша Росія”, у 2010 році підписував звернення опозиції “Путін мусить піти”.
У 2014 році, після окупації РФ Криму, Прилєпін “переосмислив” ставлення до російської влади, оголосивши “приватне перемир’я”.
З грудня 2015 року він є “радником” ватажка “ДНР” Олександра Захарченка, відомий також збором коштів та гуманітарної допомоги для бойовиків і населення ОРДЛО.
З 2016 року веде авторську передачу на телеканалі “Царьград”, власник якого Костянтин Малофєєв також відомий спонсоруванням бойовиків на Донбасі.

Після служби в армії Прилєпін навчався в школі міліції і служив в ОМОНі, брав участь у бойових діях в Чечні й Дагестані.

У вересні 2016 року українські письменники Софія Андрухович, Ірина Викірчак, Наталка Сняданко відмовлялись від участі у фестивалі Конрада в Польщі через те, що туди був запрошений Прилєпін. У підсумку організатори фестивалю відкликали запрошення Прилєпіна.

У серпні 2018-го пособник терористів Олександр Жучковський повідомляв, що Захар Прилєпін, який воював на боці “ДНР”, залишив окупований Донбас.
Однак той залишився у “ДНР” і надалі.

Читайте також:
Актор із “Карткового будинку” гастролює в “ДНР”
і обнімається з бойовиками. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна