Актор із “Карткового будинку” гастролює в “ДНР” і обнімається з бойовиками. ФОТО

 

Американський актор Пітер фон Берг, який знімався в епізодичних ролях у серіалах “Картковий будинок” і “Мадам держсекретар”, побував в окупованому Донецьку і зустрівся з бойовиками “ДНР”.

Про це свідчить фото, опубліковане 13 квітня у “Твіттері” російського письменника, колишнього бойовика “ДНР” Захара Прілєпіна.

“Американський актор Пітер фон Берг в гостях у терористів побував тут”, – так Прілєпін підписав світлину, на якій він зображений у компанії фон Берга та ватажка ОРДО Олександра Захарченка.

Крім того, американець виступив у Донецькому обласному муздрамтеатрі.

“Сьогодні в нашому театрі голлівудський актор Пітер фон Берг провів творчу зустріч. Захід відвідало понад 50 акторів муздрами, в їх числі провідні артисти і майстри сцени, театральна молодь, а також вихованці школи-студії “Перспектива”, – йдеться в повідомленні театру, яке цитує агенція РІА “Новости”.

За інформацією сепаратистських ресурсів, у виступі перед донецькими акторами фон Берг “говорив про сучасні проблеми культурних зв’язків між країнами, про традиції кіно, театру й особливості режисерського мистецтва за кордоном, творчості безсмертного Шекспіра і створення кінострічки видінь”.

“Я приїхав на запрошення мого друга. Я народився за кордоном, але мої батьки російського походження, тому я розмовляю обома мовами, хоча вперше побував в Росії в уже зрілому віці”, – розповів Пітер фон Берг.

Він зазначав, що збирається  пробути в Донецьку до 15 квітня і “вже бачив місця обстрілів”.

Як передає “Новинарня“, сепаратисти називають Пітера фон Берга “відомим голлівудським автором”, хоча насправді він таким не є.

У серіалах “Картковий будинок” і “Мадам держсекретар” фон Берг з’являється лише в кількасекундних епізодах.

В House of Cards – у 29-й серії (як пише сайт IMDB, його роль тут – Іван Бугаєв), але згадок про такого персонажа, глави МЗС РФ, не містять навіть синопсиси цієї серії третього сезону на фанатських сайтах “Карткового будинку”.

У цій серії президент РФ Петров проводить приватну розмову з президентом США Френком Андервудом у підвалі Білого дому.

У Madam Secretary вихід фон Берга – лише в третій главі другого сезону (“Русалка”). Тут він грає прем’єр-міністр РФ Розовського, який виступає в храмі на похороні президента Росії Острова.

Цікаво, що в цій же серії держсекретар США Елізабет Маккорд (акторка Теа Леоні) наполегливо переконує президента України Бозека погодитись провести референдум про автономію чи незалежність Східної України.

В інших фільмах, що перелічені в досьє фон Берга, він здебільшого також грав росіян або емігрантів з Росії, і теж у зовсім незначних ролях або епізодах (“Вигнанець” із Томом Хенксом, “Смак Америки”, “Убивство на Брайтон-біч”, “За океаном”, серіал “Американці” тощо).

Читайте також:
“Любов, голуби і вата”. Російський актор Михайлов-“Кузякін”
пообіцяв Донецьку кінофестиваль. ВІДЕО

“Москва сльозам вірить”. Кінорежисер Меньшов підтвердив
передачу 1 млн. руб. “для Донбасу”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна