Ртуть і Байден: ексгенпрокурор Шокін заявив, що в Греції його труїли, він був при смерті

 

Колишній генеральний прокурор Віктор Шокін (2015-2016) заявив про те, що його труїли і він був при смерті, а також що до цього можуть бути причетними кола колишнього віцепрезидента США Джо Байдена.

Про це Шокін заявив в інтерв’ю ТСН 31 січня.

Ексгенпрокурор розповів, що 10 вересня 2019 року перебував у Греції в особистих справах після смерті брата.

“І от 10 вересня, коли я вийшов з машини, я знепритомнів і впав. Я не пам’ятаю, що було далі, але мені потім розповідали, хто був присутній поруч, що мені дуже повезло, що це трапилось саме в цьому місці і в цей час. Це трапилось приблизно об 11:40, дуже поряд був госпіталь, швидка допомога і дуже гарні фахівці. Згідно з заключенням грецької клініки, де я перебував спочатку у реанімації, в мене було дві зупинки серця. Для того, щоб мене повернути з того світу, було застосовано електрошокери для моєї реанімації. Потім я перебував вісім діб у реанімації, а згодом мене перевели до палати. Я не міг ходити, вчився там ходити заново”, – заявив Шокін.

Колишній генпрокурор розповів, що його виписали 20 вересня, а 22 вересня він прибув до Києва. Йому порекомендували клініку у Відні, щоб продовжити курс лікуванням.

За словами Шокіна, він потрапив до лікаря Миколи Корпана, який брав участь у лікуванні Віктора Ющенка після отруєння у 2004 році.

“Мені зробили багато обстежень. 11 жовтня лікар до мене прийшов і запитав: «А ви знаєте, що у вас ртуть в організмі?» У висновках зазначається, що вміст ртуті у мене в організмі – 9,7%, тобто у п’ять разів більше, ніж максимальна норма”, – розповів Шокін.

Він вважає, що на сьогодні здоровий “на 85%, може, навіть і на 90%”.

Колишній генпрокурор вважає, що до його отруєння “є можливість причетності Байдена”.

“У мене немає явних ворогів, яких я точно знаю, що це ворог. Безумовно, одна з версій, але ця версія потребує дослідження, але є можливість причетності Байдена якимось чином до цих питань. Я звернувся офіційно до грецьких правоохоронних органів з цього питання, там є моя офіційна заява, просив їх розслідувати. Наскільки мені відомо, справа кримінальна порушена і розслідується, але це тільки моя інформація”, — зазначив Шокін.

На запитання, чи пов’язує він це з розслідуванням справи компанії Burisma, до якої причетний син Байдена, Шокін відповів: “Я вважав і вважаю, що справу “Бурізми” було закрито і передчасно, і незаконно”.

Як відомо, навесні 2016 року Верховна Рада усунула Віктора Шокіна з посади генерального прокурора. Він вважає причиною свого звільнення з посади тиск тодішнього віцепрезидента США Джо Байдена на президента України Петра Порошенка.

Віктор Шокін фігурує у матеріалах розслідування з імпічменту президента США Дональда Трампа як чиновник, на якого виходив адвокат Трампа Руді Джуліані під час поїздок в Україну.

Джо Байден – конкурент Трампа на наступних виборах у США. Раніше Байден називав генпрокурора Шокіна одним із найбільших корупціонерів, що гальмує реформи в країні.

Син Джо Байдена Гантер Байден був членом ради директорів найбільшого приватного газодобувача в Україні Burisma Holdings. Щодо цієї компанії в Україні за часів Шокіна велося кримінальне розслідування. За однією з версій, Байденові було вигідно закрити справу, і це пов’язувалося з наданням Україні 1 млрд доларів американської допомоги.

Щодо президента Дональда Трампа у США триває процес імпічменту через спробу тиску на президента України Зеленського.

Адвокат Трампа Рудольф Джуліані вже заявляв, що “Шокіна двічі труїли”. Він використовував інтерв’ю колишнього генпрокурора України для своїх сюжетів на захист Трампа.

Читайте також:
Шокін вимагає від ДБР відкрити кримінальне провадження щодо Байдена

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна