Дорога в депутати: Печерський суд вирішив, що Портнов останні 5 років жив в Україні

 

Печерський районний суд Києва визнав, що колишній заступник голови адміністрації президента Януковича, близький до нової влади юрист Андрій Портнов проживав останні п’ять років на території України.

Про це йдеться в рішенні суду від 15 січня, яке ухвалила суддя Світлана Волкова.

У тексті судового рішення сказано, що 22 лютого 2014 року (одразу після перемоги Майдану) Портнов виїхав з України і повернувся назад лише 19 травня 2019-го, мотивувавши перебування за кордоном “політичним і безпідставним кримінальним переслідуванням”.

14 квітня 2014 року Портнова, за документами, прийняли на посаду директора департаменту з надання правової допомоги за кордоном адвокатського об’єднання “Корпоративні технології”. Йому оформили службове відрядження за межі України терміном на 60 днів і наказами голови адвокатського об’єднання (починаючи з 13.06.2014 р. до 05.04.2019 р.) продовжували на різні періоди аж до повернення юриста у Київ. Весь цей час в Україні йому нараховували зарплату.

Портнов просив суд встановити факт його безперервного проживання в Україні впродовж останніх п’яти років, бо за його словами, від цього “залежить його реалізація права на працю та участь в управлінні державними справами, зокрема, в такій формі, як можливість бути обраним народним депутатом“.

У своєму рішенні Печерський суд врахував висновки Верховного Суду. У них ідеться, що термін службового відрядження входить до строку безперервного проживання на території України. Відтак райсуд задовольнив вимогу Портнова.

Рішення суду може бути оскаржено в апеляційному порядку до Київського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги через Печерський райсуд м. Києва протягом тридцяти днів з дня складання цього рішення.

Читайте також:
“Тепер – арешти майданівців”. Як Портнов і Лукаш вітають звільнення “беркутів” на обмін

Як інформувала “Новинарня“, 19 травня 2019 року колишній заступник глави адміністрації президента Януковича, юрист Андрій Портнов, який після Євромайдану виїхав до Росії, а згодом — до Австрії, повернувся в Україну після перемоги Володимира Зеленського на виборах.
Він близький до олігарха Ігоря Коломойського, голови адміністрації Зеленського Андрія Богдана, має вплив на Державне бюро розслідувань та службову інформацію звідти.

За часів Януковича Портнов був також керівником головного управління АП з питань судової реформи та судоустрою, його називали куратором судової гілки влади. Він утік з України після розстрілу Майдану.

Після повернення юриста в Україну за заявами Портнова відкрито вже десятки проваджень щодо дій попереднього президента Петра Порошенка, його оточення та інших представників “майданівського” табору. Портнов не приховує, що мститься постмайданній владі та хоче провести щодо них люстрацію.

Головне управління СБУ в АР Крим з лютого 2018 року розслідувало справу щодо причетності Портнова до окупації Криму у 2014 році. Але через рік суд визнав це “недостовірною інформацію”.
У серпні 2019 року Портнов показав документи, які свідчать, що Служба безпеки України закрила кримінальну справу, в якій він звинувачувався у державній зраді.

У березні 2014 року уряд Канади застосував до Портнова санкції.

Читайте також:
Портнов ходив у офіс Зеленського скаржитися на журналістів

Поліція за заявою Портнова відкрила провадження щодо журналістів “Радіо Свобода”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна