У КМДА Кличка призначили людей, наближених до помічника Зеленського

 

Після того, як президент Володимир Зеленський передумав звільняти Віталія Кличка з посади голови Київської адміністрації, у столичну владу призначили двох людей, яких пов’язують з помічником президента Андрієм Єрмаком.

Як передає “Новинарня“, про пише “Українська правда” у статті  “Чемпіон міста. Як Кличко втримав Київ”, опублікованій у четвер, 30 січня.

“Богдан пресував Кличка, той дуже напружений був. А потім прийшов Єрмак і каже, що все буде добре. Тепер Кличко швидко чує прохання Єрмака, Андрій буває в КМДА. Недавно замінили двох керівників, які відповідають за благоустрій у Києві. Обидва нові керівники – люди Єрмака”, – розповів виданню один із впливових членів київської “Зе!Команди”.

Мова йде про нових очільників департаменту благоустрою КМДА Олексія Кулебу та в.о. керівника КП “Київблагоустрій” Миколу Бойка. Відзначається, що обоє пішли на підвищення на початку листопада 2019 року, коли якраз і активізувались розмови Кличка з поміркованим крилом президентського оточення.

Сам Єрмак на запитання, яка його роль в історії примирення Кличка і Банкової, відповідати не захотів.

А міський голова Києва визнав, що має справи з Єрмаком, але назвав їхні стосунки “робочими”.

Крім того, за даними джерел “Української правди”, наразі “без публічного оголошення якогось союзу” відбувається спроба інтеграції друзів Кличка у владну команду.

Ймовірно, зараз на Банковій ведуться серйозні розмови про переформатування уряду. Серед іншого з подачі Єрмака обговорюється можливість призначення в Кабмін забудовника і ексзаступника Кличка Ігоря Ніконова, для якого можуть створити посаду віцепрем’єра з питань інвестицій.

Також уже знайшов собі місце роботи у новій владі й інший заступник Кличка і колишній секретар Київради Олексій Резніков. Він став представником України у Мінській групі і був одним із дієвих членів української делегації на зустрічі “Нормандської четвірки” у Парижі.

За даними журналістів, пропозиція залучити Резнікова надійшла саме від Єрмака.

Читайте також:
Нардеп Ткаченко подав декларацію кандидата на посаду голови КМДА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна