Польща підписала контракт на купівлю 32 винищувачів F-35 у США

 

У п’ятницю, 31 січня, Польща підписала зі Сполученими Штатами Америки контракт на купівлю 32 новітніх винищувачів-бомбардувальників F-35.

Про це повідомляє OnetPL.

Вартість контракту складає 4,6 млрд доларів. Один винищувач F-35 коштуватиме Польщі 87 млн доларів.

“Це важливий день для польської військової авіації, для безпеки Польської республіки, а також для безпеки всієї нашої частини Європи”, – прокоментував підписання угоди президент Анджей Дуда.

Також угода передбачає навчання пілотів, постачання симуляторів та логістичну підтримку з боку Сполучених Штатів. Перші винищувачі F-35 надійдуть Польщі у 2026 році, проте навчання пілотів почнеться вже у 2024 році, та проходитиме в США.

Нагадаємо, оголошення про купівлю винищувачів п’ятого покоління було включено в концепцію польської оборони, представлену в травні 2017 року. Робота з їх закупівлі була прискорена в 2018 році після серії поломок, аварій і катастроф винищувачів МіГ-29.

Читайте також:
Поляки очікують від Росії компенсації за збитки у Другій світовій війні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна