Польща відмовиться від радянських МіГ-29

 

Польща збирається остаточно вивести з експлуатації застарілі радянські винищувачі МіГ-29.

Про це повідомляє Dziennik Gazeta Prawna.

Польські Військово-повітряні сили (ВПС) не використовують МіГ-29 від початку березня.

У минулому країна призупиняла використання МіГ-29 через катастрофу. Пілотові тоді вдалося вижити.

“Рішення щодо можливості, умов і термінів можливого відновлення польотів ухвалять після аналізу всіх досліджень, висновків і рекомендацій, профілактики. Відправною точкою для подальших кроків є визначення можливості безпечної експлуатації флоту”, — заявили у Міноборони Польщі.

Відомо, що скептично налаштовані до радянських винищувачів і політики, які займаються обороною у керівній партії “Право і справедливість”.

До виборів ці літаки не повернуться на 90%. Сумніваюся також, щоби це сталося до кінця року. Скоріше, я припускаю, що їх взагалі не будуть повертати”, — зазначив один з політиків, пов’язаних із “ПіС”.

Як повідомляла “Новинарня“, у березні у Мазовецькому воєводстві Польщі сталася катастрофа винищувача МіГ-29.

У липні минулого року польська влада розпорядилася зупинити усі польоти за участю МіГ-29 через катастрофу винищувача, у якій загинув пілот. Втім, за деякий час польоти відновили.

1 березня цього року міністр оборони Польщі Маріуш Блащак оголосив про підписання плану військової модернізації, відповідно до якого країна витратить 185 млрд злотих ($49 млрд) на нову зброю і військову техніку до 2026 року. В рамках затвердженого плану Польща хоче замінити застарілі радянські літаки Су-22 і МіГ-29.

Читайте також:
“Недоречно”. Польща не запросить Путіна на роковини початку Другої світової

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна