Президент Польщі хоче провести вибори парламенту якнайшвидше

 

Президент Польщі Анджей Дуда запропонував Державній виборчій комісії провести парламентські вибори 13 жовтня.

Про це повідомляє Polsat.

Дуда пояснив, що обрав таку близьку дату, щоб уникнути тривалої виборчої кампанії і запобігти політичним сутичкам.

“Я думаю, що поляки, виборці прагнуть максимального спокою. Виборча кампанія ніколи не є спокійним періодом – це завжди період політичної боротьби, такий її характер. Думаю, народ цього хочуть якнайменше, тому я й запропонував найближчий термін”, – пояснив Дуда.

Вибори до обох палат парламенту Республіки Польща, Сейму та Сенату, мають відбутися восени. Дату обирає президент, і 13 жовтня – найшвидший з можливих термінів.

Дуда заявив, що вже звернувся до Державної виборчої комісії з проханням затвердити дату виборів і встановити терміни передвиборної компанії. Щойно від комісії надійде відповідь, президент офіційно оголосить дату.

Згідно з соціологічними опитуваннями, правляча партія Польщі “Право і справедливість” може отримати на виборах близько 40% голосів виборців.

Читайте також:
Польща очікує зміни історичної політики України, – віце-спікерка Сейму

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна