Британія не скасує візи для українців після Brexit: пояснює посол

 

Велика Британія не буде скасовувати візовий режим для України після виходу з Європейського Союзу. Як і раніше, всі заявки буде розглядати регіональний візовий центр у Варшаві.

Як повідомляє “Новинарня“, про це заявила посол Сполученого королівства в Україні Мелінда Сіммонс в ефірі телеканалу “1+1”.

“Питання про скасування віз не є політичним питанням. Це питання прикордонної політики. І прикордонна безпека є причиною того, що Великобританія не брала участі в Шенгенській угоді, і ця політика не змінилася. Отже, після того, як ми залишимо ЄС, візовий режим для українців продовжиться. Змін не буде”, – цитує дипломата “Радіо Свобода”.

Сіммонс також сказала, що Британія також не збирається найближчим часом відкривати візовий центр в Україні.

Як і раніше, всі заявки буде розглядати регіональний візовий центр у Варшаві.

За словами посла, згідно зі статистикою, понад 98% заявок на отримання візи надходять вчасно, і більшість з них розглядаються “легко і без проблем”.

Надання президентом України Володимиром Зеленським Британії тимчасового безвізового режиму на рік посол пояснила тим, що Київ та Лондон пізніше проведуть переговори щодо двосторонньої угоди про візовий контроль.

Як писала “Новинарня“, 30 січня Рада ЄС за письмовою процедурою схвалила угоду про Brexit – тим же ЄС офіційно завершив процес ратифікації документа за день до виходу Британії з блоку.

Нагадаємо, законопроєкт про вихід Великої Британії з Євросоюзу набрав чинності після схвалення документа королевою Єлизаветою ІІ.

Палата громад Британського парламенту 9 січня завершила розгляд законопроекту про вихід з Європейського Союзу і остаточно затвердила умови Brexit.

Палата лордів парламенту Британії 22 січня дала згоду на схвалення угоди про Brexit, яка дозволяє вихід країни з ЄС з угодою 31 січня.

29 січня Європарламент збирався для обговорення і ратифікації угоди.

31 січня Велика Британія вийшла зі складу Європейського Союзу, ставши першою країною, яка залишає блок з моменту його заснування.

Читайте також:
Зеленський підписав указ про тимчасовий безвіз для британців

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна