У команді Зеленського панікували через затримку американської військової допомоги, – Данилюк

 

Команда Володимира Зеленського була шокована рішенням Білого дому припинити оборонну допомогу Україні.

Про це в інтерв’ю американському виданню The Daily Beast розповів екссекретар РНБО Олександр Данилюк, повідомляє “Укрінформ” у середу, 29 січня.

“Коли я розробляв і оформлював дорожню карту взаємодії США й України, я обговорював це із Зеленським. Ми пройшлися ретельно по всіх пунктах. Він (Зеленський, – “Н”) сказав: “Так, я цілком підтримую це. Це має стати основою наших відносин”, – цитує видання Данилюка.

За його словами, цей план був всеосяжним і включав, зокрема, пропозиції щодо експорту газу зі США.

“Але по суті в ньому йшлося про національну безпеку”, – зазначив Данилюк, підкресливши, що цілком покладався на радника американського президента Трампа з питань нацбезпеки Джона Болтона.

Колишній посадовець також розповів про ключову зустріч минулого літа у Вашингтоні, на якій були присутні, в тому числі Болтон, а також посол США при ЄС Гордон Сондленд.

“Сондленд у певний момент перервав розмову, озвучивши вимоги Трампа, щоб Зеленський погодився на розслідування проти Байденів. Невдовзі після цього Болтон залишив офіційну зустріч”, – йдеться в публікації.

Згодом у Білому домі Данилюку і помічнику президента Андрію Єрмаку сказали, що розслідування – це єдиний шлях для розвитку подальших відносин між двома країнами, хоча це було схоже на порушення американського законодавства.

За словами Данилюка, про те, що Білий дім заморозив допомогу Україні, він дізнався з американських ЗМІ.

“Я був дуже здивований і шокований. Бо лише за кілька днів до цього я мав зустріч з Болтоном. Власне, у мене було кілька зустрічей з ним. І ми вели широкі дискусії. Останнє, що я очікував прочитати – це статтю про замороження військової допомоги”, – зазначив ексочільник РНБО.

Він також додав, що через це “виникла паніка” в команді Зеленського, а сам президент був упевнений, що сталася якась помилка.

Як писала “Новинарня“, ексрадник Трампа підтвердив затримку президентом допомоги Україні задля компромату на Байдена.

Читайте також:

Американські ЗМІ оприлюднили запис, де Трамп обговорює звільнення Йованович

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна