Американські ЗМІ оприлюднили запис, де Трамп обговорює звільнення Йованович

 

Американський канал ABC повідомив, що отримав аудіо на якому чутно, як буцімто президент США Дональд Трамп говорить, що хоче, щоб тодішнього посла в Україні Марі Йованович було звільнено.

Як повідомляє ЗМІ, учасниками розмови ймовірно були колишні бізнес партнери персонального адвоката Трампа, Руді Джуліані – Лев Парнас та Ігор Фруман, передає “Голос Америки.

ABC повідомили, що за інформацією їх джерел розмова відбулась навесні 2018-го року.

“Позбудьтесь її!”, – цитує запис видання, приписуючи слова Трампу”.

“Приберіть її завтра. Мені байдуже. Приберіть. ОК? Зробіть це”,

На записі буцімто чутно, як Парнас та Фруман кажуть Трампу, що Йованович негативно про нього відгукується, за чим і послідувала репліка, яку приписують президенту США.

Читайте також:
Поліція порушила справу щодо ймовірного стеження за Йованович в Україні

Як відомо, Йованович пішла з посади навесні 2019-го року, через рік після описаної ЗМІ розмови.

Повідомляється, що у Білому домі не заперечували інформацію ABC, і відзначили, що президент має право звільняти членів власної адміністрації, які не підтримують його порядок денний.

Марі Йованович була відсторонена від посади після того, як попросила адвоката Трампа Руді Джуліані зробити офіційні запити до українських чиновників щодо проведення розслідувань проти Джо Байдена, а не робити це через неї.

6 травня стало відомо, що надзвичайний і повноважний посол США в Україні Йованович 20 травня завершує роботу на своїй посаді.

Читайте також:
Суд зобов’язав Держдеп США оприлюднити листування про Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна