Йованович відкликали після відмови просити чиновників з України розслідувати проти Байдена, – AP

 

Колишній посол США в Україні Марі Йованович була відсторонена від посади після того, як попросила адвоката Трампа Руді Джуліані зробити офіційні запити до українських чиновників щодо проведення розслідувань проти Джо Байдена, а не робити це через неї.

Про це у п’ятницю, 11 жовтня, пише Associated Press з посиланням на джерело, яке спілкувалось з Йованович.

Зазначається, що пані експосол відмовилася робити “всі ці оффлайні, особисті, неофіційні речі” і дала зрозуміти, що в уряду США є офіційні способи попросити допомогу іноземних урядів у розслідуваннях.

Джерело  Associated Press роз’яснило, що Держдеп традиційно спирається на договори про взаємну правову допомогу країн, згідно з якими США і іноземні офіційні особи погоджуються обмінюватися доказами та інформацією в рамках кримінальних розслідувань.

Як повідомляла “Новинарня“, 6 травня стало відомо, що надзвичайний і повноважний посол США в Україні Марі Йованович в понеділок, 20 травня, завершує роботу на своїй посаді.

Читайте також:
Вплутаного в скандал з Україною посла США в ЄС Сондленда зобов’яжуть свідчити

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна