Держава профінансує облаштування могили Леоніда Каденюка, – Зеленський

 

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна профінансує облаштування могили та встановлення пам’ятника першому астронавту незалежної держави, Герою України, генерал-майору Леонідові Каденюку.

Як повідомляє “Новинарня“, таку заяву президент озвучив у вівторок, 28 січня, в день народження Каденюка, на сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні Каденюку виповнилося б 69 років.

“Сьогодні я дізнався, що майже через два роки після смерті Леоніда Костянтиновича й досі немає облаштованої могили та пам’ятника. На прощанні з ним у 2018 році були політики найвищого рівня, та за весь цей час держава не спромоглася вирішити питання належного вшанування пам’яті великого українця. Нам має бути за це соромно. Як мені відомо, проект меморіалу існує. Фінансування держава бере на себе, про що ми домовилися з урядом”, – написав Зеленський.

“Ми дуже часто починаємо цінувати своїх героїв лише після того, як вони йдуть від нас. А інколи не цінуємо навіть тоді, коли їх з нами вже немає. Таке ставлення з боку держави потрібно змінювати раз і назавжди”, – додав президент.

Як інформувала “Новинарня“, Каденюк пішов із життя 31 січня 2018 року.  67-річний льотчик раптово помер в парку Царське Селоу Києві під час пробіжки, ще до приїзду “швидкої допомоги”.

Читайте також:
Померла перша людина, що вийшла у відкритий космос

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.