За екскерівника поліції Одещини Головіна внесли півмільйонну заставу

 

За колишнього начальника поліції Одеської області Дмитра Головіна, якого підозрюють у розкраданні речових доказів, внесли заставу в розмірі 525 500 грн.

Про це у понеділок, 27 січня, повідомляє “Громадське” із посиланням на пресслужбу Вищого антикорупційного суду.

Адвокат Микола Стоянов уточнив, що “заставу внесла третя особа”.

Водночас він наголосив, що його апеляційну скаргу на запобіжний захід досі не розглянули й не призначили дату слухання.

“Враховуючи те, що слідчий суддя Вищого антикорупційного суду прямо прописав необхідність заміни на більш суворий запобіжний захід у разі несплати застави (взяття під варту й утримання в слідчому ізоляторі), то це був єдиний вихід із ситуації, що склалася, до розгляду апеляційної скарги”, – пояснив він.

Як повідомляла “Новинарня“, керівник Головного управління Національної поліції в Одеській області Дмитро Головін пішов у відставку у квітні 2019 року. Правоохоронці затримали його 25 липня.

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило недостовірні відомості у його декларації на сотні тисяч гривень.

Головіну оголосили звинувачення згідно з ч. 5 ст.191 КК України, а саме у заволодінні чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах.

17 січня 2020 року колишньому начальникові поліції Одеської області змінили запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на заставу у 525,5 тисяч гривень.

Згідно з рішенням суду, Головін зобов’язаний за першою вимогою прибувати до правоохоронців і суду, не змінювати місце проживання, утримуватись від спілкування з іншими підозрюваними та свідками у справі, здати закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Строк дії обов’язків, покладених судом на підозрюваного, визначили до 16 березня.

Раніше Головін не зміг прочитати вголос текст, написаний українською мовою, хоча вільне володіння державною мовою є обов’язковим для державного службовця.

Читайте також:
Суд слухатиме справу Онищенка заочно

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.