Суд змінив запобіжний захід ексголові поліції Одещини Головіну

 

Колишньому начальникові поліції Одеської області Дмитрові Головіну змінили запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на заставу у 525,5 тисяч гривень.

Про це у вівторок, 21 січня, інформує “Новинарня” з посиланням на рішення Вищого антикорупційного суду від 17 січня.

Згідно з рішенням, Головін зобов’язаний за першою вимогою прибувати до правоохоронців і суду, не змінювати місце проживання, утримуватись від спілкування з іншими підозрюваними та свідками у справі, здати закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Підозрюваний не пізніше п’яти днів з дня обрання запобіжного заходу у вигляді застави зобов’язаний внести кошти на відповідний рахунок або забезпечити їх внесення заставодавцем та надати документ, що це підтверджує детективу, прокурору, слідчому судді.

Строк дії обов’язків, покладених судом на підозрюваного, визначили до 16 березня 2020 року.

Як повідомляла “Новинарня“, керівник Головного управління Національної поліції в Одеській області Дмитро Головін пішов у відставку у квітні 2019 року.

Правоохоронці затримали колишнього начальника поліції Одеської області Дмитра Головіна 25 липня.

Головіну оголосили звинувачення згідно з ч. 5 ст.191 КК України, а саме у заволодінні чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах.

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило недостовірні відомості у його декларації на сотні тисяч гривень.

Раніше Головін не зміг прочитати вголос текст, написаний українською мовою, хоча вільне володіння державною мовою є обов’язковим для державного службовця.

Читайте також:
Суд слухатиме справу Онищенка заочно

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.