“Мисцеви мисциливци”: начальник поліції Одещини Головін не зміг прочитати простий текст державною мовою. ВІДЕО

 

Голова ГУ Нацполіції в Одеській області Дмитро Головін не зміг прочитати вголос текст, написаний українською мовою, хоча вільне володіння державною мовою є обов’язковим для державного службовця.

Як повідомляє “Новинарня“, неспроможність Головіна читати й говорити українською зафіксовано на відео, яке 13 березня поширив одеський активіст Сергій Стерненко.

На ньому показано, як керівник поліції Одещини намагається прочитати на камеру підготовлений помічниками прес-реліз про зґвалтування 11-річної дівчинки в Балтському районі, яку зловмисник покинув замерзати в лісосмузі за 2 км від села (інформація була оприлюднена вранці 27 лютого).

Намагаючись прочитати текст, Дмитро Головін збивається і раз по раз починаючи спочатку: “Усю ничь… усю нічь… підняти па тривозі поліцейскі не тельки?.. не только… не тількі… Балтского, а й сусидних районов шукали… Адна… адно… адинацаті… – убєрі вот ето!..

Головін не може вимовити слова “11-річну дівчинку” – натомість каже “дивчúну” та “дівчúнку”. Також йому не дається словосполучення “місцеві мисливці” (“мисцеви мисциливци?”), “вирішується питання” тощо.

Працівник прес-служби за кадром намагається допомагати начальнику і на ходу спрощує текст, проте Головін все одно має великі проблеми з прочитанням слів.

“Не протараторіл?” – запитує він наприкінці.

У коментарі до відео Стерненко зауважує: “Генерал поліції 3-го рангу Дмитро Головін, очільник поліції в Одеській області, намагається читати текст українською, але у нього виходить приблизно так само, як вдавалось свого часу у Добкіна за суфлерства Кернеса. І ця людина ще й відповідає за безпеку в одному із найстратегічніших регіонів України”.

Як відомо, 43-річний Дмитро Головін – уродженець м. Свердловськ, в органах внутрішніх справ України з листопада 1996 року.
Він очолював карний блок поліції Київської області, виконував обов’язки начальника поліції Київщини, а також займав різні посади в поліції Одеського регіону (з березня 2012-го, при Януковичу – начальник Одеського УБНОНу). 9 вересня 2016 року очолив Головне управління Нацполіції Одеської області.

Нагадаємо, проблеми з державною мовою має також глава МВС Арсен Аваков. 11 березня стало відомо, що Адміністративний суд Києва порушив справу щодо звільнення Авакова.

Читайте також:
Протест проти забудови парку в Одесі: начальнику поліції Головіну розбили голову. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна