Польська сторона відновить розтрощену меморіальну дошку воїнам УПА біля Верхрати, – Зеленський

 

Польська сторона відновить пошкоджену могилу на горі Монастир біля села Верхрати у Підкарпатському воєводстві та візьме її під свій захист.

Як повідомляє “Новинарня“, про це заявив президент України Володимир Зеленський у понеділок, 27 січня, під час брифінгу з президентом Польщі Анджеєм Дудою.

“Як відомо, Україна розблокувала мораторій на пошукові роботи. Польські експерти вже провели перші розкопки у Львівській області. Наступним кроком буде відновлення польською стороною пошкодженої української могили на горі Монастир та взяття її під захист. Віднині у наших відносинах ми акцентуємо на тому, що на об’єднує, і я впевнений, що так буде і далі”, – цитує Зеленського “Громадське радіо”.

Як інформувала “Новинарня“, на горі Монастир біля села Верхрата знищили меморіальну дошку з могили воїнів Української повстанської армії. На дошці були написані імена членів УПА, які загинули в бою з НКВС у березні 1945-го року.

Читайте також:
У польському селі Верхрата на місці зруйнованого націоналістами українського меморіалу встановили хрест

“Візьміть хоча б Верхрату”: В’ятрович назвав умову, за якої полякам дозволять ексгумацію могил в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна