КСУ не перевірятиме конституційність законів про особливий статус Донбасу та амністію бойовиків

 

Конституційний суд України відмовився перевіряти конституційність законів про особливий статус Донбасу та амністію бойовиків.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 27 січня, інформує пресслужба суду.

Зазначається, що 27 січня Велика палата Конституційного суду відмовила у розгляді конституційного подання 53 депутатів Верховної Ради VIII скликання, яке ініціювало ще “Об’єднання “Самопоміч” у липні 2019 року.

“Постановлено Ухвалу Великої палати Конституційного Суду України про відмову у відкритті конституційного провадження”, – йдеться у повідомленні.

Нардепи просили визнати неконституційними закони “Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей”, “Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей” та “Про недопущення переслідування і покарання учасників подій на території Донецької та Луганської областей”.

Рішення КСУ є остаточним і оскарженню не підлягає.

Як інформувала “Новинарня“, 18 грудня 2019 року президент України Володимир Зеленський підписав закон, який продовжує до кінця 2020 року дію закону про “особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей”.

Читайте також:
Сироїд про Мінські угоди й особливий статус Донбасу: рак, сверблячка і компреси

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна