Сироїд про Мінські угоди й особливий статус Донбасу: рак, сверблячка і компреси

 

Оксана Сироїд
голова партії “Об’єднання “Самопоміч”, колишній віце-спікер Верховної Ради

Про рак і сверблячку (FB)

Російська окупація Донеччини та Луганщини так само як окупаційна адміністрація ОРДЛО – це ракова пухлина в тілі України, яка дуже хоче розмножуватися.

Мінські домовленості – це медичний висновок і протокол, в якому Росія написала, що це не рак, а сверблячка. І щоб полікуватися треба прикласти «компресики» до здорового тіла зі змін до Конституції і Закону про особливий статус. А ще «попарити ноги» в залізничних перевезеннях. При цьому Росія знає, що компресики і парення ніг пришвидшать метастази і смерть.

І весь світ знає, що це – рак, а не сверблячка. І ми знаємо і влада знає, але вперто ставить компресики нам замість того, щоб робити хімію їм.

Особливий статус для російської окупаційної влади знову є у змінах до Конституції. Цього разу його прикрили в пункті 16 частини першої статті 92: «Виключно законами України визначається … правовий статус адміністративно-територіальних одиниць».

Саме під цю норму запустять закон про особливий статус окупованих територій, розганяючи метастази розпаду країни по здоровому тілу. І допоможе у цьому залізничне сполучення з окупованими територіями, яке задекларував міністр закордонних справ.

Читайте також:
Рада продовжила дію закону про “особливий статус” ОРДЛО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна