У “Яд Вашем” розкритикували рішення Зеленського поступитися місцем на форумі в Єрусалимі

 

В ізраїльському меморіальному комплексі “Яд Вашем” розкритикували рішення президента України Володимира Зеленського поступитися місцем української делегації тим, хто вижив під час Голокосту.

Про це повідомляє “Новинарня“, з посиланням на видання The Jerusalem Post.

“Президенту України пояснили, що ті, хто вижив під час Голокосту й звернулися з проханням бути присутніми на форумі, отримали таку можливість. Нам незрозуміле рішення президента, і ми шкодуємо, що він зробив такий крок на заході під назвою “Пам’ятаємо Голокост, боремося з антисемітизмом”, – йдеться у заяві “Яд Вашем”.

Нагадаємо, 23 січня вранці президент Володимир Зеленський заявив, що прибув до Ізраїлю, але не піде на Всесвітній форум пам’яті Голокосту. Мовляв, “через величезний інтерес до Всесвітнього форуму пам’яті Голокосту обмежена кількість місць і важко потрапити багатьом з тих, хто пережив цю трагедію”, тому українська делегація “вирішила передати місце цим мужнім, унікальним людям”.

Раніше повідомлялося, що український президент візьме участь у п’ятому Всесвітньому форумі пам’яті Голокосту, присвяченому 75-й річниці визволення концтабору Аушвіц.

Першим про те, що не поїде до Ізраїлю, заявив президент Польщі Анджей Дуда. Він таким чином висловив протест проти того, що йому, на відміну від президентів Росії і Німеччини, не надали можливості виступити на форумі.

Таке ж рішення ухвалив його литовський колега Гітанас Науседа.

На заходи в Ізраїль не поїде і президент Естонії, а Латвію представить прем’єр-міністр.

Читайте також:
Приниження нашої держави, – В’ятрович про формат візиту Зеленського до Ізраїлю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.