Українська делегація віддала свої місця на форумі пам’яті Голокосту, – Зеленський

 

Президент Володимир Зеленський заявив, що прибув до Ізраїлю, але не піде на Всесвітній форум пам’яті Голокосту.

Про це йдеться у дописі на його сторінці у фейсбуці, опублікованому вранці у четвер, 23 січня.

Зеленський розповів, що через величезний інтерес до Всесвітнього форуму пам’яті Голокосту обмежена кількість місць і важко потрапити багатьом з тих, хто пережив цю трагедію.

“Вирішили передати моє місце і місця делегації України цим мужнім, унікальним людям. Преса повідомляє, що так само вчинили деякі міністри ізраїльського уряду. Вважаю, що це правильно… Але на основний захід повинні потрапити ті, хто на це більше заслуговує“, – зазначив глава держави.

Раніше повідомлялося, що український президент візьме участь у п’ятому Всесвітньому форумі пам’яті Голокосту, присвяченому 75-й річниці визволення концтабору Аушвіц.

Першим про те, що не поїде до Ізраїлю, заявив президент Польщі Анджей Дуда. Він таким чином висловив протест проти того, що йому, на відміну від президентів Росії і Німеччини, не надали можливості виступити на форумі.

Таке ж рішення ухвалив його литовський колега Гітанас Науседа.

На заходи в Ізраїль не поїде і президент Естонії, а Латвію представить прем’єр-міністр.

Читайте також:
Приниження нашої держави, – В’ятрович про формат візиту Зеленського до Ізраїлю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна