Дуда відмовився їхати на форум в Ізраїлі, де виступатиме Путін

 

Президент Польщі Анджей Дуда оголосив, що не полетить 23 січня до Ізраїлю на World Holocaust Forum, що організовується у зв’язку з 75-річчям визволення табору Аушвіц-Біркенау.

Про це у середу, 8 січня, повідомляє “Польське радіо”.

Причиною рішення Дуди стало те, що ізраїльські організатори не передбачили виступу польського президента, на відміну від представників Ізраїлю, Росії, Німеччини, Франції, Великої Британії та США.

Міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович заявив, що рішення президента є доцільним, адже Світовий форум Голокосту може виявитися політичною подією.

“Це добре рішення. Тим більше, що чотирма днями пізніше відбудеться присвячена цій темі зустріч в Аушвіці. Для нас важливим є вшанування пам’яті жертв за присутності тих, хто вцілів. А зустріч в Єрусалимі може, власне, виявитися зустріччю політичного характеру, зустріччю інтерпретації. Ми би хотіли цього уникнути. А тут в Аушвіці президент Анджей Дуда буде господарем зустрічі, отже він матиме можливість виступити з промовою, а також, можливо, відреагувати на слова, що прозвучать чотирма днями раніше”, – пояснив він.

Як писала “Новинарня“, президенти Польщі і Литви дійшли згоди щодо необхідності продовжувати санкції проти Росії.

Читайте також:
Газ та “нормандія”: Зеленський переговорив із Дудою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна