В ОП допускають зустріч Зеленського і Путіна під час форуму в Ізраїлі

 

У президента Володимира Зеленського під час робочого візиту в Ізраїль поки не запланована зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним, але в офісі президента допускають можливість їхнього спілкування на полях Всесвітнього форуму пам’яті Голокосту.

Про це у середу, 22 січня, інформує “Інтерфакс-Україна” із посиланням на пресслужбу офісу президента України.

“Президент України відвідає з робочим візитом Державу Ізраїль. У рамках візиту заплановано участь Володимира Зеленського у заходах п’ятого Всесвітнього форуму пам’яті Голокосту, а також зустрічі з президентом Ізраїлю Реувеном Рівліном, прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу, спікером Кнесету Йоелем Едельштейном і представниками ділових кіл Ізраїлю”, – зазначили у пресслужбі.

“Зустріч із президентом Росії, який також візьме участь у форумі пам’яті Голокосту, поки що не заплановано. Якщо спілкування на полях форуму відбудеться, президент України планує обговорювати лише питання подальшого звільнення утримуваних осіб”, – зазначили в ОПУ.

Водночас головний редактор російського медіа “Эхо Москвы” Олексій Венедіктов заявив, що президент Росії Володимир Путін під час візиту до Ізраїлю зустрінеться із президентом України Володимиром Зеленським.

“В Ізраїлі завтра відбудеться зустріч президентів Росії і України. А де ж ще їм зустрічатися”, – написав Венедіктов у своєму Telegram-каналі.

Як інформувала “Новинарня“, Зеленський планує візит до Ізраїлю з нагоди роковин звільнення в’язнів концтабору Аушвіц.

Першим про те, що не поїде до Ізраїлю, заявив президент Польщі Анджей Дуда. Він таким чином висловив протест проти того, що йому, на відміну від президентів Росії і Німеччини, не надали можливості виступити на форумі.

Таке ж рішення ухвалив його литовський колега Гітанас Науседа.

На заходи в Ізраїль не поїде і президент Естонії, а Латвію представить прем’єр-міністр.

Читайте також:
Росія постійно прагне переписати історію, – президент Литви

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна