Біля посольства США в Іраку впали три ракети “Катюша”

 

Вранці у вівторок, 21 січня, неподалік посольства США в Багдаді впали три ракети.

Як повідомляє “Європейська правда” із посиланням на ВВС, в комплексі посольства США звучали сирени тривоги.

Гучномовці наказали тим, хто всередині, негайно сховатися в укритті.

Поліція Іраку повідомила Reuters, що три ракети “Катюші” (неофіційна назва радянських реактивних систем залпового вогню БМ-8, БМ-13 та БМ-31) потрапили всередину “зеленої зони”, де розміщуються урядові будівлі та іноземні диппредставництва.

Ракети були запущені з району Зафаранія за межами Багдада, повідомили джерела, додавши, що дві ракети впали безпосередньо біля посольства США, а одна за 100 метрів.

Як інформувала “Новинарня“, 3 січня американський безпілотник у Багдаді (Ірак) ліквідував провідного іранського генерала Касема Сулеймані – командувача підрозділу “Аль-Кудс” Корпусу вартових ісламської революції, відповідального за каральну й підривну діяльність за межами Ірану та в самій країні.

На цьому тлі парламент Іраку прийняв рішення щодо виведення американських військ з території країни.

8 січня Іран завдав ударів по американських базах в Іраку, ракетні обстріли відбувалися й у наступні дні.

У зверненні 8 січня президент США Дональд Трамп фактично відмовився від воєнної ескалації на Близькому Сході, заявивши тільки про наступне посилення санкцій проти Ірану.

Також Трамп заявив, що Багдад наразиться на серйозні санкції, якщо влада Іраку наполягатиме на виведенні американських військ з країни.

Читайте також:
Внаслідок ударів Ірану по базах в Іраку постраждали 11 військових США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна