Прикордонники не дали покинути Україну екснардепу Микитасю

 

В аеропорту “Бориспіль” правоохоронці завадили покинути країну колишньому народному депутату Максиму Микитасю, що є підозрюваним в заволодінні майном Нацгвардії України на суму понад 81 млн грн.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 20 січня, розповів у коментарі журналістам речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, пише видання “Цензор.НЕТ”.

За словами журналістів, Демченко підтвердив, що правоохоронці не дали покинути Україну колишньому нардепу Максиму Микитасю, який підозрюється в заволодінні майном Нацгвардії України на суму понад 81 млн грн.

Речник Держприкордонслужби зазначив, що більше обставин не може повідомити, оскільки вони стосуються діяльності інших правоохоронних органів.

Разом з тим, джерела журналістів “Української правди” у правоохоронних органах підтвердили цю інформацію. За словами співрозмовника, дозвіл Микитасю на виліт з України дав заступник керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького Максим Грищук, але згодом скасував його.

За словами джерела УП, Микитась скаржився на здоров’я і просив дати дозвіл на виліт на лікування в Лондон.

Як повідомляла “Новинарня“, колишньому народному депутату з групи “Воля народу” Максиму Микитасю повідомили про підозру у справі про незаконне заволодіння нерухомістю Національної гвардії України. Колишній депутат у змові з екс-командувачем Нацгвардії “зекономив”на квартирах для військових понад 81 млн грн.

Апеляційна палата розглянула скаргу прокурорів САП через занадто м’який запобіжний захід для Микитася. При встановленій шкоді ексдепутату раніше призначали заставу в розмірі 5,5 мільйона гривень.

23 жовтня апеляційна палата Вищого антикорупційного суду у закритому режимі завершила розгляд скарги САП на запобіжний захід для Микитася. Відповідно до рішення, екснардепа взято під варту, а сума застави визначена у розмірі 80 млн грн.

25 жовтня за Микитася внесли заставу у розмірі 80 млн грн.

Читайте також:
Екснардеп Микитась думав про вбивство свідка у справі щодо розкрадання у Нацгвардії, – САП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна